Foto: TT

Jeffery Taylor ryktas återvända till NBA

Uppdaterad
Publicerad

Jeffery Taylor kan vara på väg tillbaka till NBA. Enligt spanska okdiario har den svenska forwarden fått ett kontraktserbjudande från Houston Rockets.

Jeffery Taylor blev andra svensk någonsin, efter Jonas Jerebko, att spela i NBA när han 2012 draftades som nummer 31 av dåvarande Charlotte Bobcats.  Taylor spelade i Charlotte mellan 2012 och 2015.

2013 drog Taylor på sig rubriker när han blev avstängd 24 matcher för misshandel sin dåvarande flickvän.

Därefter har han varit en viktig kugge i det Real Madrid som vann dubbeln, Euroleague och spanska ligan, den gångna säsongen.

Men nu kan den 29-årige svensken vara på väg tillbaka till NBA. Enligt tidningen okdiario har Taylor fått ett kontraktserbjudande från toppklubben Houston Rockets.

Skulle Taylor gå till Houston blir han lagkamrat med stjärnorna James Harden, MVP den gångna säsongen, och Chris Paul. Houston kom till semifinal i NBA-slutspelet den senaste säsongen, men förlorade i den sjunde och avgörande matchen mot de blivande mästarna Golden State Warriors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.