Jerebko trivs i mästarlaget

Publicerad

Jonas Jerebko är NBA.s enda svensk och till den här säsongen spelar han i de tvåfaldiga regerande mästarna Golden State Warriors.
– När man väl får chansen att spela i världens bästa lag tar man den, säger Jerebko till SVT Sport.

Jonas Jerebko är första svensk att draftas och spela i NBA. Och den här säsongen kan han bli ännu mer historisk då han kan bli första svensk att vinna NBA-titeln då han skrev på för de tvåfaldiga regerande mästarna Golden State Warriors.

– Det var smickrande när man väl fick erbjudandet. När man visste att man inte skulle vara kvar i Utah och man visste att Golden State var intresserade. Då kan alla andra lag gå åt sidan, då är det bara att vänta på att skriva på för dem. När man väl får chansen att spela i världens bästa lag tar man den, säger Jerebko till SVT Sport.

I Golden State får han spela med stjärnor som Stephen Curry och Kevin Durant. Och just Durant hyllar svensken.

– Han stor, klarar de flesta positioner och kan sätta trepoängare. Han är den sortens spelar man förlitar sig på.

Även tränaren Steve Kerr är nöjd med svenskvärvningen.

– Jonas är en utmärkt spelare. Han är mångsidig och klarar flera positioner. Han kommer att bli en ”mångsysslare.” Ibland lär han få speltid, ibland inte.

Jerebko inledde säsongen med att spela sex minuter i premiären, för att sedan spela 24 minuter och avgöra med 1,5 sekunder kvar i matchen mot sitt gamla Utah Jazz.

– Jag är redo för vad som helst, säger Jerebko.

Se hela reportaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer