Jonas Jerebko ska spela för Golden State kommande säsong. Foto: Bildbyrån

Jerebko öppnar för landslagsspel

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebko har inte spelat i landslaget sedan EM-slutspelet 2013.

Men den svenska stjärnan har inte stängt dörren.

– Jag spelar gärna med landslaget, det är alltid kul, säger Jerebko till Sportbladet.

Senast Jonas Jerebko spelade med det svenska herrlandslaget var under EM-slutspelet 2013 men redan nästa sommar öppnar stjärnan för att dra på sig landslagsdressen igen.

– Jag spelar gärna med landslaget, det är alltid kul. Men jag har en väldigt viktigt säsong framför mig nu så det är tunnelseende för mig, säger Jonas Jerebko till Sportbladet.

I söndags inledde det svenska landslaget kvalet till EM 2021 med förlust mot Danmark – en match som Jerebko följde hemifrån.

– Jag såg matchen mot Danmark och tyckte att det såg bra ut det jag såg, men sedan frös sändningen och när jag kollade igen hade de förlorat. Det var sjukt tråkigt och något som inte borde hända. Men det är bara att slå dem på hemmaplan och sedan slå Vitryssland så är det över, säger han.

Trots att den svenska stjärnan just nu laddar för den kommande NBA-säsongen med sitt nya lag, de regerande mästarna Golden State, är han öppen för ett eventuellt EM-slutspel 2021.

– Självklart är jag det. Det var kul att spela förra EM och att kunna göra det igen vore grymt kul. Men det måste också tajma med det jag gör där borta. Det är inte så många som har varit i den situationen som jag är i med NBA och landslag och sådana grejer.

Golden State har premiär mot Oklahoma City den 16 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.