Jonas Jerebko. Foto: Bildbyrån

Jerebko poänglös i första slutspelsmatchen

Uppdaterad
Publicerad

NBA-slutspelet inleddes i USA på lördagen och mästarlaget Golden State Warriors höll för favorittrycket och vann sin första åttondelsmatch.

Golden State jagar sin tredje raka mästerskapsvinst.

Många experter är eniga i sina gissningar om att Golden State, hemmahörande i Oakland i Kalifornien, kommer att ta sig hela vägen till final.

På lördagen togs ett första litet steg när Los Angeles Clippers besegrades i åttondelsfinal på hemmaplan i första mötet i bäst av sju matcher.

Golden State hade grepp om matchen, om än med liten marginal, i samtliga perioder. Slutresultatet skrivs 121–104, med periodsiffrorna 36–27, 33–29, 29–23 och 23–25.

Lagets fixstjärna, guarden Stephen Curry, var tillbaka i spel efter att ha stått över sista grundseriematchen på grund av en vristskada och gjorde flest poäng – 38 stycken. Dessutom slog Curry rekord i antal trepoängare i slutspelet , nattens åtta gav honom totalt 286 till antalet.

Förste svensk

Tar sig laget till final så är det inte bara tredje raka mästerskapstiteln som står på spel, det är även femte året i rad som man spelar i finalen.

Och inte att glömma – första gången som en svensk spelare har chans att ta hem mästartiteln.

Även om Jerebko inte är med i förstafemman har han fått relativt mycket speltid under grundsäsongen, i genomsnitt knappt 18 minuter per match. I åttondelsfinalen mot L A Clippers fick svensken däremot bara 1.41 minuter på plan, och noterades inte för några poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.