Jonas Jerebko knyter näven under en ligamatch. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Jerebko tillbaka med 18 poäng för sitt Golden State och hyllas: ”Glada över Jonas insats”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebko fick lämna bänken och då blev det seger för hans Golden State Warriors i NBA. Jerebko gjorde 18 poäng när Golden State vann med 117–107 mot Minnesota och återtog serieledningen.

För Jonas Jerebko, som varit bänkad i några matcher, var det en lyckad kväll i går. Han gjorde 18 poäng, tog fyra returer och spelade nästan 19 minuter när hans Golden State Warriors besegrade Minnesota Timberwolves i NBA.

– Jag har inte spelat honom speciellt mycket och killarna i laget var verkligen glada över Jonas insats, säger tränaren Steve Kerr enligt NBC, som också beskriver matchen som ”The Jerebko Show”.

– Han är ett proffs. Han kommer ut där, har inte spelat på ungefär en månad, är redo och gör det där. Det är därför han är den han är, berömmer Kerr.                                                 

Matchen slutade 117–107 (59–47) till storlaget Golden State som därmed tog tillbaka serieledningen från Denver i  västra divisionen, efter att ha förlorat senast.                

Minnesota ledde ett tag i den första perioden, sedan tog Golden State anförda av Stephen Curry (36 poäng), Klay Thompson (28) och Kevin Durant över och vann klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.