Jerebkos första ord efter övergången: Jag gillar Moskva

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebko är sedan en tid på plats i Ryssland där debuten för CSKA Moskva närmar sig. I ett videoklipp från den nya klubben presenteras svensken och får berätta om första tiden i den ryska huvudstaden.

– Det är en stor stad, men väldigt ren och vacker och så bor det trevliga människor här. Man får alltihop, säger han, i ett klipp som har dubbats på ryska, enligt Expressen.

Jonas Jerebko, Sveriges genom tiderna bäste spelare på herrsidan, befinner sig i den ryska huvudstaden Moskva. 35-åringen från Kinna har nu för första gången pratat om den kritiserade övergången i ett videoklipp som dubbats på ryska och publicerats på CSKA Moskvas Youtube-sida.

– Jag hade flera alternativ i somras, men jag valde att inte hoppa på något då. Jag ville ge NBA en till chans. Men chansen kom aldrig, så jag väntade på ett bra erbjudande, säger han enligt Expressen.

Svenskens beslut att gå till en rysk klubb, under ett pågående krig, fick konsekvenser. Jerebko är avstängd från spel i det svenska landslaget och har förlorat sponsorkontrakt.

”Allt funkade perfekt”

Jerebko har tidigare spelat i den rivaliserande klubben Khimki. Och det förflutna kan ha varit en avgörande faktor för det nya klubbvalet. Aleksej Sjved och svensken var lagkamrater i Khimki.

– Basketvärlden är liten. Jag pratade med Alex, han ville att jag skulle komma, jag ville komma. Allt funkade perfekt. Han är en av de bästa ryska basketspelarna någonsin och jag är glad över att få spela med honom, säger Jerebko.

SVT Sport har sökt Jonas Jerebko utan resultat.

KLIPP: 60 sekunder: Jerebkos flytt till ryska CSKA Moskva (Arkiv: 31 mars 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.