Kalis Loyd under EM. Foto: Bildbyrån

Kalis Loyd slutar i landslaget: ”Känner att jag inte orkar”

Uppdaterad
Publicerad

Det var inte bara Frida Eldebrink som gjorde sin sista landskamp då Sverige förlorade mot Bosnien och Hercegovina i placeringsmatchen i EM. Även Kalis Loyd, 32, slutar i landslaget.

– Det känns som att det är rätt beslut, säger hon till SVT Sport.

Kalis Loyd, som till vardags spelar i franska Toulouse Métropole Basket, hade tagit beslutet redan innan mästerskapet men valde att inte gå ut med det för att allt fokus skulle vara på EM.

Nu är det i alla fall klart att det inte blir några fler matcher i blågult.

– Jag känner bara att jag inte orkar. Det krävs en viss dedikation och kraft för att orka med det och nu känner jag att det är dags att tacka för mig. Jag vill vara bra när jag slutar, jag vill inte att det går för många år och att jag sedan tänker att jag kanske borde ha slutat något år tidigare.

Vad säger du om slutet som blev?

– Kanske inte det slutet vi hade velat. Vi hade givetvis velat vinna. Men jag är ändå superstolt över det här laget. Vi är ändå topp 8 i Europa, säger Loyd.

Även förbundskapten Marco Crespi slutade efter mästerskapet i Valencia.

KlLIPP: Frida Eldebrink slutar i landslaget (26 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.