Los Angeles Clippers-guarden John Wall (vänster) och forwarden Kawhi Leonard (höger) jublar under matchen mot Charlotte Hornets i NBA. Foto: TT

NBA-stjärnan Kawhi Leonard stor hjälte i comebacken – avgjorde med 1,4 sekunder kvar

Uppdaterad
Publicerad

Storstjärnan Kawhi Leonard har haft en skadedrabbad säsongsinledning.

Men i natt var NBA-stjärnan tillbaka som hjälte för sitt Los Angeles Clippers – och satte det matchavgörande skottet med 1,4 sekunder kvar.

– Jag tror inte att någon älskar den här sporten mer än jag, säger han efteråt.

Den 31-årige Leonard är ett av de största namnen i NBA och har vunnit två mästartitlar i karriären – 2014 med San Antonio Spurs och 2019 med Toronto Raptors – och båda gångerna utsetts till finalseriens mest värdefulle spelare.

Men de senaste åren har Leonard, mer känd under förnamnet Kawhi, plågats av skador.

Nattens match var blott hans sjätte den här säsongen, av 25 möjliga, efter att ha missat de sex senaste på grund av en fotskada.

Dessutom fick LA Clippers tillbaka en annan superstjärna i form av Paul George som missat de senaste sju matcherna med en lårskada, och den dynamiska duon ledde laget till seger, 119-117 borta mot Charlotte.

– Det här var bra för oss för att börja hitta tillbaka. Vi spelade bra när alla var friska, och nu kan vi börja bygga mot att vara det lag som vi vill vara, säger George enligt TSN.

”Mina lagkamrater litar på mig”

Charlotte hade ledningen med två poäng med en och en halv minut kvar innan Kawhi Leonard först tog en retur och kvitterade till 117-117, sedan läckert satte avgörandet med 1,4 sekunder kvar på klockan.

– Det ger mig så mycket glädje när jag kan spela. Det var fantastiskt att jag lyckades sätta det skottet, säger Kawhi.

– Jag tog mig till rätt position och mina lagkamrater skapade mig utrymme. De litar på att jag ska sätta de skotten.

Leonard noterades för totalt 16 poäng i matchen. Han snittar blygsamma elva poäng per match den här säsongen, jämfört med 20/21 när samma siffra var 24,8 poäng per match. I fjol spelade han inte en minut på grund av en svår knäskada.

Fakta

Charlotte Hornets-Los Angeles Clippers

(26-28, 28-35, 36-21, 27-35)

Poängplockare, Charlotte: Kelly Oubre Jr 28, P.J. Washington 26, Terry Rozier 22, Nick Richards 11, Jalen McDaniels 9, Mason Plumlee 8, Bryce McGowens 6, Theo Maledon 5, Kai Jones 2.

Los Angeles: Paul George 19, Kawhi Leonard 16, Nicolas Batum 13, Reggie Jackson 13, Marcus Morris Sr 12, John Wall 12, Luke Kennard 9, Ivica Zubac 9, Moses Brown 8, Terance Mann 8.

Publik: 13 945 (Spectrum Center, Charlotte).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.