Klara Lundquist är klar för Washington Mystics i WNBA. Foto: Bildbyrån

Säsongens MVP Klara Lundquist klar för WNBA: ”Häftigt att spela mot de bästa”

Uppdaterad
Publicerad

Klara Lundquist blev i år MVP i damernas basketliga.

Nu är hon klar för WNBA-laget Washington Mystics.

– Det ska bli häftigt och lärorikt att få spela med och mot de bästa spelarna i världen, säger Klara Lundquist till SVT Sport.

Landslagsguarden tog sitt Alvik till SM-final där man föll mot Luleå. 21-åringen blev i dag även uttagen till den svenska bruttotruppen inför sommarens EM-slutspel. Nu är hon klar för Washington Mystics i WNBA. Hon blir därmed den sjunde svenskan i WNBA.

– Det ska bli häftigt och lärorikt att få spela med och mot de bästa spelarna i världen, säger Klara Lundquist till SVT Sport.

Klubben Washington Mystics ser Klara Lundquist som en del av lagets framtid.

”Klara är en ung guard som har fortsatt att utvecklas. Hon har haft en fantastisk säsong och blev MVP i den svenska ligan. Hon kommer bara att fortsätta bli bättre och vi hoppas att hon kan vara en del av vår framtid år framöver, säger Washington Mystics huvudtränare Mike Thibault.

Klubben skriver också att det är oklart om hon kommer att hinna spela för laget i år då hon kommer att vara på landslagsuppdrag i sommar.

Då väntar nämligen ett EM-slutspel med Sverige.

– Jag är väldigt taggad på att köra med landslaget om några veckor och förhoppningsvis göra ett bra EM tillsammans. Vi har alltid målet att gå så långt som möjligt, säger Lundquist till SVT Sport.

Klara Lundquist snittade 21.8 poäng, 6.8 returer och 6.7 assist under denna säsong.

ARKIV: Klara Lundquist längtade hem: ”Jag mådde väl inte jättebra” (21 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.