Amanda Zahui kommer inte att spela EM. Foto: Bildbyrån

Zahui berättar varför hon tackade nej

Uppdaterad
Publicerad

WNBA-stjärnan Amanda Zahui, 27, tackade nej till sommarens basket-EM.

Anledningen: Hälsan.

– Jag var tvungen att välja bort en av aktiviteterna tyvärr blev det landslaget, säger Zahui på presskonferensen.

Under fredagsförmiddagen gick svenska basketlandslaget ut med pressmeddelandet: Amanda Zahui har tackat nej till EM-truppen.  

”Det är ett svenskt landslag som är rankat bland de bästa lagen i Europa men som har fått ett svårt återbud. Zahui kommer inte att delta för Sverige”, skriver man bland annat.

Under presskonferensen på fredagseftermiddagen kom förklaringen till varför 27-årigen har tackat nej.

– Senaste landslagsåret har varit tufft, jag har missat läger och kval på grund av hälsa. Första kvalet missade jag på grund av viruset. I februari bröt vi kontakten till Ryssland med anledning av min hälsena. Där det visade sig att den nästan var av, säger Zahui och fortsätter. 

– Sen januari har jag kört rehab och fått behandling varje dag. Tyvärr har det inte gått som jag hade planerat, det har tagit längre tid. Jag har precis börjat spela 100 procent och har fortfarande känningar.

27-åringen lämnar även ett lugnande besked.

– Det här är inte hej då landslaget utan jag kommer komma tillbaka starkare och bättre.

KLIPP: Amanda Zahui: ”Fått klartecken att spela och springa” (23 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.