Jens Tillman har tackat nej till Uppsalas erbjudande. Foto: Bildbyrån

Klart: Tillman tackar nej till Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen återkomst som huvudcoach i svensk dambasket nästa säsong för Jens Tillman. Till SVT Sport bekräftar den förre guldcoachen att han tackat nej till klubbens kontraktsförslag.

– Det är ekonomiskt. Synd och tråkigt, dels för att det är Uppsala men också för att det är ett lag i Sverige, säger Tillman till SVT Sport.

I vintras lämnade Jens Tillman den ungerska ligan och laget PINKK Pécsi på grund av utebliven lön och klev i stället in som assisterande coach i Uppsalas damlag. Efter säsongen har klubben och Tillman haft en dialog om en fortsättning i Uppsala i rollen som head coach men nu bekräftar 47-åringen att han tackat nej till klubbens kontraktsförslag.

– Det var ekonomiskt. Jag hade behövt göra mycket i klubben och jobba vid sidan om och det är ju den ekonomiska verkligheten hos dem. Kanske var det ganska klokt av dem att inte lova något som de kanske inte kan hålla, säger Jens Tillman till SVT Sport.

– Men det är synd, tråkigt. Dels för att det är Uppsala men också för att det är ett svenskt lag. Lite mer ordning och reda och så.

”Helst varit i Sverige”

Klubbar från Polen, Tyskland, Slovakien och Grekland har hört av sig och visat intresse.

– Det verkar ändå vara klubbar som är seriösa och bra klubbar. Sverige är alltid Sverige och jag hade helst varit i Sverige, men man får ta det som finns. Jag tycker att det låter hoppfullt.

Ingen annan svensk klubb som hört av sig?

– Nej, ingen svensk klubb.

Tillman fick sparken av Luleå, som han förde till tre raka SM-guld, efter att ha kört bil påverkad av narkotika. Han åtalades för ringa narkotikabrott och rattfylleri och tog en paus från basketen.

Totalt har Jens Tillman tio SM-guld, fem som spelare och fem som tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.