Köping hänger på serieledarna – har slagläge på förstaplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Ett av säsongens stora överraskningslag Köping fortsätter sätta press på Borås i toppen. I kväll vann laget från Västmanland återigen mot Umeå då sifforna skrev till 92–75.

Basketligans stora överraskning Köping hade inför dagens möte mot Umeå chansen att kliva upp på förstaplatsen i tabellen.

Det krävde däremot att Borås skulle tappa poäng vilket västgötarna vägrade. Borås vann lika övertygande med 86-60 mot Nässjö och behåller därmed sin serieledning.

I mötet mellan Köping och Umeå såg det på förhand ut att kunna bli spännande. Hemmalaget Köping hade vunnit lagens båda möten under säsongen med 84-82 respektive 85-81, men denna gång skulle det bli större siffror även om det var jämnt länge.

Sjätte raka hemmasegern

– Det kändes stabilt hela matchen. Vi leder bara med fyra i halvlek men det kändes ändå kontrollerat så det var skönt och kändes kontrollerat, säger Köpingspelaren Niklas Larsson.

När den tredje perioden började närmade sig sitt slut var det fortfarande jämnt och ställningen var 67-62. Då la de vitklädda Köping in en ny växel. På drygt fem minuter hade man gått iväg till 83-64 vilket blev matchens segerryck och gav sedan slutresultatet 92-75.

Segern var Köpings sjätte raka hemmavinst, något Niklas Larsson menar är Köpingspubliken stora förtjänst.

– Publiken betyder jättemycket. Det är stor skillnad på att spela hemma eller borta faktiskt. Och jag tycker vi har, kanske, Sveriges bästa hemmapublik just nu och de hejar på för fullt vilket hjälper oss verkligen, säger Niklas Larsson.

”Känns bra just nu”

Trots att Köping inte tog över serieledningen var vinsten ändå viktig för kvällens hemmalaget. Genom att man har en match mindre spelad kan man fortfarande kliva förbi Borås i tabellen.

En hemmafördel kan därmed vara väldigt viktig vad som verkar för Köping om man ska gå långt i slutspelet. Men hur långt kan man då gå?

– Vi ligger tvåa och det känns väldigt bra just nu. Jag tycker vi har ett lag som kan gå hela vägen men det är samtidigt för tidigt att säga, konstaterar Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.