Brooklyn Nets Kyrie Irving straffas för att inte ha pratat med journalister. Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Kyrie Irving håller tyst – får böta

Uppdaterad
Publicerad

Kyrie Irving tvingas böta 25 000 dollar, (211 000 kronor) och samma straff väntar hans klubb Brooklyn Nets, sedan guarden vägrat prata med journalister.

Den nordamerikanska proffsbasketligan NBA ställer krav på alla spelare att de ska vara tillgängliga för att prata med journalister före eller efter matcher och träningar.

Men Irving har i samband med träningslägret som inleddes den 1 december i stället valt att gå ut med ett uttalande, där han bland annat säger att han ”i stället för att prata med medier i dag” är beredd att komma till jobbet varje dag, redo att ha skoj och tävla.

Men det tycker inte NBA är nog, och bötfäller alltså Irving och klubben. Nu lär inte boten gräva alltför stora hål i stjärnans fickor. Hans fyraårskontrakt som skrevs förra året är värt 141 miljoner dollar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.