Miamis Jimmie Butler och Los Angeles LeBron James får kliva på parketten den 22 december. Foto: Bildbyrån

Olympiska dråpslaget: NBA-spelarna kan missa OS – trots Thomas Bachs ord

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan sade IOK:s ordförande Thomas Bach att det var klart med NBA-spelare i OS.
Men nu ser det åter mörkt ut.
NBA-slutspelet ska pågå nästan hela vägen in till OS-starten

När den nordamerikanska basketligan NBA förra veckan kom överens om ett nytt avtal, och meddelade att säsongen ”bara” ska innehålla 72 matcher såg det ut att innebära att spelarna i ligan var klara för OS-spel.

– Detta kommer att tillåta de bästa basketspelarna i världen att spela OS i Tokyo. Detta är vad spelarna vill, och vad alla vill. Det är väldigt goda nyheter, sade Internationella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach i ett uttalande.

OS-start dagen efter sista finalen

Men nu ser det ut som att vi kan få ett OS utan de bästa spelarna. I natt meddelade nämligen NBA att slutspelet kan komma att pågå ända till den 22 juli.

Det gör att det kan bli svårt för en del spelare kan få svårt att spela OS i Tokyo. OS inleds nämligen den 23 juli, och dess basketturneringen är planerad till den 29 juli-4 augusti.

Den nya NBA-säsongen kommer att starta den 22 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer