Foto: TT

Spelare byter tröjnummer för att hedra Bryant

Uppdaterad
Publicerad

NBA sörjer Kobe Bryant som i söndags omkom i en helikopterolycka.

Spelarna visar sin kärlek genom att byta tröjnummer.

– Han betydde allt för många ungar. Och jag var en av dem, säger Brooklyn Nets Spencer Dinwiddie till nba.com.

Kobe Bryant och hans dotter Gianna, samt sju andra personer, dog i en helikopterolycka i söndags. Idrottsvärlden sörjer basketlegenden.

I NBA har man ställt in matcher och hållit tysta minuter. Spelarna har även valt att byta bort sina tröjnummer för att hedra Bryant, som spelade med nummer 8 och 24 under sin aktiva karriär.

– Han betydde allt för många ungar. Och jag var en av dem, säger Brooklyn Nets Spencer Dinwiddie till nba.com.

”Det har varit väldigt känslosamt”

Dallas Maverick har valt att pensionera nummer 24 för alltid.

– Kobes arv genomsyrar hela basketsporten, så vår organisation har bestämt att tröja nummer 24 aldrig någonsin kommer att användas av en spelare i Dallas Mavericks, säger klubbens ägare Mark Cuban.

I Staples Center hänger Bryants nummer 8 och 24 i taket. Los Angeles Lakers har haft sin första träning i arenan olyckan.

– Det har varit väldigt känslosamt och något som har har fört oss i Lakers-familjen samman. Här är jag med de personer som stod Kobe närmast under hans tid här. Det har varit en mycket sorglig tid för oss alla, säger Lakers tränare Frank Vogel.

KLIPP: Legendaren i tårar – hyllar Kobe

KLIPP: Kobes magiska kväll – 81 poäng mot Toronto

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.