Anthony Davis jublar under den fjärde finalen. Foto: Bildbyrån

Lakers bara en seger från NBA-titeln

Los Angeles Lakers är nu en seger från att bli NBA-mästare igen.

Efter seger med 102-96 i den fjärde finalen leder storlaget nu med 3-1 i matcher.

– Jobbet är inte slutfört än, säger storstjärnan LeBron James.

Miami Heat ökade spänningen i matchserien när de reducerade till 1-2 senast. Men i natt studsade Lakers tillbaka och lade ena handen på NBA-pokalen.

De leder nu med 3-1 i matcher och det har bara hänt en gång på 35 försök att ett lag som legat under med 1-3 i matcher i finalserien har vänt till seger. Den gången, 2016, var det LeBron James som såg till att hans dåvarande lag Cleveland vände finalserien mot Golden State Warriors.

Nattens final var länge jämn. Lakers ledde med två poäng i halvtid och det var helt lika, 83-83, med sex minuter kvar av matchen.

En avgörande sekvens kom med cirka tre minuter kvar av matchen då stjärnan Jimmy Butler missade ett trepoängsförsök som hade gett Miami ledningen. I stället vände spelet åt andra hållet och sju sekunder senare satte Kentavious Caldwell-Pope en trea som skickade upp Lakers i ledning med fem poäng, 93-88.

”Jag tänker inte sova”

Heat höll sig nära men när Anthony Davis satte en trea som betydde 100-91 med 39 sekunder kvar var matchen så gott som över.

Matchen slutade 102-96.

– Vi förstår vad som står på spel och jag tänker inte sova förrän jobbet är slutfört. Vi måste hålla fokus på uppgiften. Nu får vi en extra dags vila inför nästa match och jag ser fram emot att titta på video från den här matchen och analysera den, säger LeBron James, som var poängbäst med 28 poäng och utöver det noterades för tolv returer och åtta assist.

I Miami utmärkte sig Jimmy Butler med 22 poäng, tio returer och nio assist.

Natten mot lördag, svensk tid, har Lakers chansen att säkra sin första titel sedan 2010.

ARKIV: 40 poäng av Butler när Miami reducerade NBA-finalen (5 oktober 2020)