Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
NBA-stjärnan hyllade Pelle Larsson efter VM-kvalmötet mot Slovenien. Foto: Bildbyrån

Larsson om hyllningen från NBA-stjärnan: ”Förvånad när jag läste”

Uppdaterad
Publicerad

NBA-stjärnan Goran Dragic hyllade Pelle Larsson efter VM-kvalmatchen på Hovet.

Nu reagerar 21-åringen.

– Det är kul att få respekten från en sån som han, säger Larsson.

På tisdagseftermiddagen spelas en landskamp i golf mellan Sveriges basketstjärna Pelle Larsson och Finlands Mikael Jantunen. Det lär vara en vänskaplig sådan efter att just Finland skickat Sverige vidare i VM-kvalet häromdagen, genom att besegra Kroatien.

– Det var bittert med förlusten på hemmaplanen mot Slovenien, men finnarna hjälpte till. Vi satt i lobbyn och var väldigt glada att det räckte till ändå.

Så nu tackar du genom att bjuda på en runda?

– Ja exakt, nåt sånt kanske. Jag bjuder på den.

Bråkade under matchen

Efter Sveriges match mot Slovenien, med världsspelaren Luka Doncic, hyllades Larsson av NBA-stjärnan Goran Dragic. För Sportbladet berättade slovenen att han gillar hur Larsson spelade.

Svenske 21-åringen hade inledningsvis mest fokus på förlusten, men har nu tagit åt sig av hyllningen.

– Det är ju kul. Jag var lite förvånad när jag läste, för vi bråkade ju en del under matchen. Men det är kul att få den respekten från en sån som han.

”Det är mitt jobb”

Dragic berättade att han förvånades över det svenska lagets kvalité och tuffhet. Till Larsson sa han under matchen: ”Du är en tuff spelare så håll huvudet högt”.

– Det var mitt jobb att försöka störa honom så mycket som möjligt. Under matchens gång är man fiender, och kan man vara vänner efteråt så är väl det kul, säger Larsson.

KLIPP: Se rysaravslutningen när Sverige föll knappt i VM-kvalet (3 juli 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.