LeBron James historisk – hyllas stort: ”Det ser inte ut som att han närmar sig 40 år”

Uppdaterad
Publicerad

Los Angeles Lakers superstjärna LeBron James är nu den enda spelaren någonsin i NBA som nått minst 10000 poäng, 10 000 returer och 10 000 assist.

– Jag tappar ord varje gång något sådant här händer mig, säger han.

LeBron James är inne på sin 19:e NBA-säsong och snittar nästan 30 poäng per match. I nattens match mot Phoenix Suns nådde fixstjärnan milstolpen 10 000 assist.

– Jag börjar automatiskt att tänka på min hemort Akron, mina drömmer jag hade i den här ligan och hur rekorden bara faller in, säger stjärnan.

James har över 30 000 karriärspoäng och är bara några matcher från att passera Karl Malone som den näst mesta poänggörare genom tiderna. Men upp till ettan – Kareem Abdul-Jabbar 38 387 poäng – är det fortfarande en bit kvar.

Hyllas av motståndartränaren

I två av de fyra senaste Lakers-matcherna har James även satt minst 50 poäng eller mer. Efter matchen hyllades 37-åringen av Phoenix Suns tränare Monty Williams.

– Att göra 25 poäng i en NBA-match är svårt, fråga bara någon som inte gjort det. Och att göra det James gjort de senaste matcherna, jag tänker inte ens på hur gammal han är. Det ser inte ut som att han närmar sig 40 år, han ser bara ut som LeBron James, säger Williams.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.