Säsongsbästa av lysande LeBron James i Lakers storseger

Uppdaterad
Publicerad

LeBron James visade knappast några ålderstecken i natt – en dag efter sin 37:e födelsedag.

NBA-stjärnan bjöd på säsongsbästa 43 poäng och 14 returer när Los Angeles Lakers krossade Portland med 139-106.

– Det känns inte som att jag gör min 19:e säsong i ligan, säger han.

Superstjärnan blev i natt den äldste spelaren i NBA:s historia att göra minst 40 poäng och 14 returer i samma match. Det tidigare rekordet hade Larry Bird när han som 35-åring gjorde 49 poäng och 14 returer för sitt Boston 1992 – även det mot just Portland.

– Om det är sådana prestationer vårt lag behöver för att vinna är det okej med mig, säger James.

Han har nu gjort 30 eller fler poäng i sju raka matcher. Bara en gång i karriären har han haft en längre svit, det säsongen 2005/2006 när han gjorde det över tio matcher.

– Jag har varit extremt effektiv den senaste tiden och det är jag stolt över. Med mig vet man att jag alltid är effektiv när jag spelar, säger James efter nattens storseger.

– Jag påminns varje dag om att jag gör min 19:e säsong i ligan, men det känns inte som det. Jag försöker förbereda min kropp, mitt sinne och min själ på hur man håller sig ung för det här är en ung mans sport.

”En överlägsen nivå”

För Los Angeles Lakers, som gått knackigt den här säsongen och hade förlorat sex av sina senaste sju, var det ett välbehövligt trendbrott. 139 poäng var säsongsbästa för laget.

Tränaren Frank Vogel hyllar lagets fixstjärna efter ännu en monstruös insats.

– Det här handlar om att LeBron spelar på en överlägsen nivå, snarare än vad vi gör runt omkring honom. Med Anthony Davis borta har han verkligen bestämt sig för att göra allt han kan för att vi ska vinna. Han spelar på en extra hög nivå just nu, säger Vogel, som själv var tillbaka på bänken efter att ha missat sex matcher på grund av covid-19.

MER NBA: Se avgörandet som chockar alla (17 december 2021)

MATCHFAKTA

Los Angeles Lakers-Portland Trail Blazers 139-106

(43-28, 26-26, 32-23, 38-29)

Poänggörare, Lakers: LeBron James 43, Malik Monk 18, Carmelo Anthony 16, Russell Westbrook 15, Austin Reaves 10, Talen Horton-Tucker 10, Stanley Johnson 10, Wayne Ellington 6, Avery Bradley 5, Kent Bazemore 3, Trevor Ariza 3.

Portland: Ben McLemore 28, Damian Lillard 18, Larry Nance Jr 13, Norman Powell 12, CJ Elleby 9, Cameron McGriff 7, Reggie Perry 7, Tony Snell 6, Dennis Smith Jr 4, Nassir Little 2.

Publik: 18 997 (Crypto.com Arena, Los Angeles).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.