Curry historisk – slog trepoängsrekordet

Uppdaterad
Publicerad

Golden States storstjärna Stephen Curry har ännu en gång skrivit amerikansk baskethistoria.

Han är nu den NBA-spelare som har gjort flest trepoängare någonsin.

Golden States ställdes i natt mot New York borta i Madison Square Garden i den nordamerikanska basketligan.

Förutsättningarna var enkla: Curry behövde sätta två trepoängare för att gå om den tidigare rekordhållaren Ray Allen, som har skjutit in 2 973 trepoängare under sin NBA-karriär.

33-årige Curry spillde ingen tid och fixade den första trepoängaren efter bara 64 sekunder. Det andra försöket missade han, men med sju minuter och 33 sekunder kvar av den första kvarten måttade han ett kast från drygt åtta meter och hans 2 974 trepoängare ett faktum.

Den nya rekordhållaren fick en lång hyllning av motståndarpubliken i Madison Square Garden och kramades om av både sina föräldrar, lagkamrater – samt Ray Allen, vars rekord stod sig i tio år.

– Jag hade ett fantastiskt stöd här, säger Curry i intervjun efter matchen, och hyllar publiken i arenan.

– Det här var en väldigt, väldigt, väldigt speciell kväll, sammanfattar han.

Till slut blev det 22 poäng och ytterligare tre trepoängare för Curry. Det nya trepoängsrekordet ligger alltså på 2 977. Golden States vann matchen med 105-96.

Så sent som för en dryg månad sedan satte Curry ett annat rekord, då han blev den äldste spelaren i NBA att göra 50 poäng och 10 assist i en och samma match.

Tack vare Stephen Currys storform har Golden States varit nästintill ostoppbara i NBA den här säsongen. San Fransicso-laget leder ligan med 23 vunna matcher och bara fem förluster.

ARKIV: LeBron om åldershånen: ”Jag skrattar bara åt det” (2 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.