Luleås klubbdirektör: ”Med Jonas Jerebko i laget får vi ligans bästa spelare”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebko öppnar för spel i svenska basketligan.

Mycket intressant, anser Lars Mosesson, klubbdirektör för Jerebkos tidigare klubb BC Luleå.

– Det absolut viktigaste för svensk basket är att han kommer tillbaka till svenska basketligan och skulle han välja Luleå vore det jätteroligt, säger Mosesson till SVT Sport.

Jonas Jerebko har gått klubblös sedan i januari efter att ha lämnat ryska BK Chimki. Den svenska basketstjärnan siktar på att återvända till NBA och bor i USA.

Men i podden ”Bänkvärmarna” öppnar Jerebko för svensk en återkomst till Sverige om det inte blir något i NBA.

– Här vill jag spela. Blir det inget så blir det inget och då är det upp till Mosesson och Larsson och gubbarna att göra någonting; om de vill att jag ska komma och spela i Sverige. Det vore kul att ge tillbaka, säger Jerebko.

Han syftar på Lars Mosesson, klubbdirektör i BC Luleå och Borås Baskets sportchef Jonas Larsson. Jerebko kommer från Borås men har även spelat i Luleå.

– Det är mycket intressant att Jonas har börjat fundera på vad han tänker göra efter att ha slutat spela i NBA, säger Mosesson till SVT Sport.

Det råder ingen tvekan om att skulle betyda mycket för svensk basket – och för Luleå – om Jerebko skulle ansluta.

– PR-mässigt för vår sport betyder det otroligt mycket och för laget framför allt. Med Jonas Jerebko i laget får vi ligans bästa spelare, säger Mosesson.

Det talar för Luleå

Vad talar för Luleå?

– Det som talar för oss är att han har varit här. Han trivs nog bra i Luleå och känner många människor i Luleå. Jag tror att vi är en attaktiv klubb att spela i. Han har någon form av koppling till Norrbotten också, så det är väl klart att vi får försöka spinna vidare på sådana grejer.

När kan det bli ”business”?

– Den frågan får du helt och hållet ställa till Jonas. Han håller den bollen.

Om Jerebko kommer till Luleå återstår att se – men det är inget som Mosesson räknar med inom den allra närmaste framtiden.

– Vi hoppas att det kan bli aktuellt men det är inget vi räknar med just nu, säger han.

KLIPP: Sverige pressade världsfyran i VM-kvalet (28 november)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.