LeBron James noterade personrekord i treor i derbyt mot Clippers i natt. Foto: TT

LeBron James satte personrekord i trepoängare

Uppdaterad
Publicerad

38-årige LeBron James fortsätter att utvecklas och bryta barriärer i NBA. I natt satte han nio treor och gjorde 46 poäng när hans Los Angeles Lakers förlorade derbyt mot Clippers med 133-115.

De nio trepoängarna som gav 27 poäng var personligt rekord för legendaren. Det var även första gången som James gjorde över 40 poäng mot Clippers, vilket nu innebär att han gjort minst 40 poäng mot alla 30 lagen i NBA. Detta i sin 1 404:e match i ligan under en 20-årig karriär. Det var James 101:a match med minst 40 poäng.

– Jag lyckades sänka några skott och hålla oss kvar i matchen men Clippers är väldigt bra, speciellt när de satte trepoängarna som i kväll, säger James enligt AP.

177 poäng från alla tiders rekord

Clippers grundlade segern med att sätta 15 treor i den första halvleken.

Dessutom tar James stadigt in på Kareem Abdul-Jabbars alla tiders poängrekord i NBA. Abdul-Jabbar står på 38 387 och James är nu bara 177 poäng bakom som tvåa genom alla tider i ligan som bildades 1946.

– Jag har nått till den här positionen utan att ens tänka på det. Jag vill bara vara i ögonblicket och bidra med att spela på mitt bästa sätt, säger James.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.