Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör LeBron James efter uppvisningen: ”Det är som en superkraft”. Foto: ALLISON DINNER

LeBron James tog uträknat Lakers till seger i derbyt efter rekord

Uppdaterad
Publicerad

Legendaren LeBron James såg nästan på egen hand till att Los Angeles Lakers vände 21 poängs underläge till vinst 116-112 i derbyt mot Los Angeles Clippers. Och fick med sig ett personligt rekord.

– Du vet hur det känns att vara i zonen i vår i vår sport. Det är bara känslan där du känner att allt du lägger på korgen går i, säger LeBron James till media efter matchen i Staples Center.

Det var i början av den fjärde perioden som Clippers ledde med 98-77. Då satte LeBron James show igång. Han gjorde 19 av sina 34 poäng enbart i den fjärde perioden.

Som jämförelse gjorde hela Clippers lag 16 poäng i den sista perioden: LeBron James-LA Clippers 19-16.

”Han fattade eld”

LeBron James har alla tiders poängrekord i NBA, ett rekord som ständigt växer, och nattens insats i fjärde perioden var även ett personligt rekord för 39-åringen. Aldrig tidigare har han varit med om en sådan vändning i fjärde perioden.

– Han fattade eld och låg bakom alla skotten, säger lagkamraten Rui Hachimura.

Det var LeBrons kväll.

– Hur kan du bli förvånad över några av de saker han gör? Han är en stor anledning till att vi vann den här matchen, bara för att han var han, säger D'Angelo Russell.

MATCHFAKTA

Los Angeles Clippers-Los Angeles Lakers 112-116

(30-29, 36-23, 30-25, 16-39)

Poängplockare, Clippers: Kawhi Leonard 26, James Harden 23, Terance Mann 16, Norman Powell 14, Daniel Theis 9, Amir Coffey 8, Russell Westbrook 8, Mason Plumlee 8.

Lakers: LeBron James 34, Anthony Davis 20, D'Angelo Russell 18, Rui Hachimura 17, Austin Reaves 13, Spencer Dinwiddie 7, Cam Reddish 5, Taurean Prince 2.

Publik: 19 370 (Crypto.com Arena, Los Angeles)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.