Amanda Zahui gjorde sju poäng i natt. Foto: TT

Liberty bröt tunga förlustsviten när Zahui gjorde comeback

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Zahui var tillbaka efter fyra missade matcher på grund av hjärnskakning. Då bröt hennes New York Liberty en förlustsvit på åtta raka matcher när Indiana Fever besegrades med 82-76.

– Det kändes bra, jag spelade definitivt fler minuter än vad jag tänkt, säger Zahui till SVT Sport.

Juli och augusti har varit två månader som varit allt annat än bra för New York Liberty. På tolv matcher hade laget endast vunnit en match, och hade inför nattens match mot Indiana Fever åtta raka förluster.

Den svenska stjärnan Amanda Zahui, som gör sin femte säsong och sin tredje i Liberty, hade dessutom fått stå vid sidan av på grund av hjärnskakning.

– Det är jättetufft för mig att missa matcher nu när säsongen ska avgöras. Laget har det tufft att få till vinster nu, sa hon till SVT Sport i torsdags.

Första vinsten på en månad

Då hade hon missat två matcher, och skulle komma att missa ytterligare två. Men till nattens match mot Indiana Fever var Zahui tillbaka i laget. Då bröt Liberty sin tunga förlustsvit och vann för första gången på en månad.

– Det kändes bra, jag spelade definitivt fler minuter än vad jag hade tänkt att jag skulle. Men det kändes bra, konditionen satt fortfarande inne, vilket var chockerande med tanke på att jag inte gjort mycket, säger Zahui till SVT Sport.

”Allt känns normalt”

Borta mot Indiana Fever blev segersiffrorna 82-76 för New York Liberty. Amanda Zahui själv stod för sju poäng, fyra returer och en assist och, framför allt, kände inte av sin hjärnskakning.

– Just nu känns allt normalt, inget huvudvärk eller illamående. Så jag är glad, speciellt efter en vinst.

Poängbäst i Liberty var Tina Charles med 23 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.