Storebror Lonzo Ball driver bollen mot lillebror LaMelo i historiska NBA-mötet. Foto: Bildbyrån.

Lillebror vinnare i historiskt NBA-möte: ”Var coolt”

De historiska bröderna Lonzo Ball och LaMelo Ball möttes för första gången i NBA.

Då drog lillebror LaMelo det längsta strået.

Han vann både matchen i matchen och såg sitt Charlotte ta hem segern mot New Orleans med 118-110.

– Det var coolt att vara där ute med honom, säger LaMelo enligt AP.

Bröderna har gjort en lång resa tillsammans. Från basket på bakgården i Chino Hills, Kalifornien, när de var små till att bli det första brödraparet som väljs topp 5 i draften (LaMelo trea 2020 och Lonzo tvåa 2017).

I natt möttes de för första gången i NBA.

Tolv poäng

19-årige LaMelo – fyra år yngre än sin storebror och en av de stora talangerna i ligan – vann matchen i matchen med sina tolv poäng, mot Lonzos fem, och fick se sitt Charlotte ta hem segern på bortaplan mot New Orleans.

Hemmalaget Orleans tog kommandot i första perioden och gick ifrån till 38-22, men förlorade sedan de resterande perioderna och åkte på sin tredje raka förlust i ligan. För Charlotte var det andra raka segern.

”Är ett bevis på det”

Aldrig tidigare hade ett brödrapar mötts i NBA där båda valts topp 5 och inför matchen pratade Lonzo om det klassiska mötet.

– Det här är ett bevis på att hårt arbete lönar sig. Vi är väldigt nära varandra, vi växte upp tillsammans och ägnade åt oss samma sak även om han är yngre än jag, sade Lonzo enligt ESPN.

Oavsett var de har spelat – på bakgården eller i uppstyrda matcher – har deras målsättning alltid varit densamma, menar LaMelo.

– Vi har alltid velat ta oss till ligan, bli framgångsrika där och ta plats bland de bästa. Det är det vi jobbar för nu, sade han inför matchen.

KLIPP: Här sätter basketstjärnan 102 treor – i följd (27 dec 2020)