Luleås Denzel Andersson efter 38 poäng mot Djurgården Foto: Bildbyrån

Luleå vann mot Umeå efter stark första period

I senaste matchen mot Djurgården gjorde Luleås Denzel Andersson 36 poäng. Mot Umeå var Andersson återigen den ledande spelaren när Luleå vann med 101-65.

– Förra matchen mot Djurgården satt skotten, det är samma i dag, säger Andersson till SVT Sport.

Luleå kopplade greppet om matchen i basketligan redan efter den första perioden. Norrbottningarna hade då satt fem av sju trepoängare.

Den höga skottprocenten gjorde att Luleå var i ledningen med dubbla poängen, 48-24, en bit in i den andra perioden.

Hemmalagets Rodney Williams bjöd på en mäktig reducering till 29-48 när han dunkade över Denzel Andersson. Men hemmalaget tog sig inte närmre än tiopoängs underläge efter två straffkast till 51-61.

Se Williams mäktiga dunk här:

För det här var Luleås match där Andersson var den ledande spelaren på planen och hade 28 poäng i matchen. Luleå vann till slut med 101-65 efter en sista layup från Timothy Kearney.

– Förra matchen mot Djurgården satt skotten, det är detsamma i dag, sa Luleås Andersson.

– Jag står och funderar så här efter matchen på varför vi inte fick i bollarna, reflekterade Umeås Albin Frank till SVT Sport efter matchen.

Luleå går i och med segern upp i serieledning tillsammans med årets överraskningsgäng, Köping. Köping har dock två matcher mindre spelade.