Jonas Jerebko med matchbollen och Luleås klubbdirektör Lars Mosesson. Foto: Peter Lindvall, Basketblogg/SVT

Luleås klubbdirektör Lars Mosesson pudlar: ”Jag är ångerfull och vill be om ursäkt”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebko dök upp som matchbollsleverantör inför mötet mellan Luleå och Norrköping.

Nu pudlar klubben.

– Jag och Jonas tog beslutet tillsammans precis innan uppkast när han var på ett spontanbesök under vår match. I efterhand insåg jag att det här blev väldigt fel. Jag är ångerfull och vill be om ursäkt för detta, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson i ett pressmeddelande.

Jonas Jerebko valde att skriva för den ryska militärens lag, CSKA Moskva, i slutet av mars tidigare i år. Ett beslut som kritiserades och ledde till att han stängdes av från landslagsspel.

En avstängning som fortfarande gäller – men den hindrade inte BC Luleå från att låta Jerebko leverera matchbollen inför deras möte med Norrköping Dolphins i går kväll.

Något som ledde till riktigt dålig stämning.

– Jag är sportchef för Umeå Bskt, men jag vill prata här som Luca Romano. Det här är mina personliga åsikter. Jag har ägnat hela mitt liv åt idrotten och när det finns större saker än idrotten blir jag förbannad. Jag blir chockerad av en sån här grej. Jag förstår inte hur man kan göra så, säger Umeås sportchef Luca Romano till Aftonbladet.

SE MER: Jonas Jerebko levererar matchbollen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Peter Lindvall/Basketblogg

Nu pudlar BC Luleå. I ett pressmeddelande som skickades ut under tisdag förmiddag går det bland annat att läsa att det hela ska handla om ett impulsbeslut som inte var förankrat inom klubben och att de inte står bakom Jerebkos beslut att välja spel med CSKA Moskva.

– Jag och Jonas tog beslutet tillsammans precis innan uppkast när han var på ett spontanbesök under vår match. I efterhand insåg jag att det här blev väldigt fel. Jag är ångerfull och vill be om ursäkt för detta, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

SVT Norrbotten har pratat med BC Luleås ordförande Roland Askebrand:

– Vi kan inte annat än att be om ursäkt. Att Jonas Jerebko fick leverera matchbollen var ett spontanbeslut som togs strax innan utkast, säger han.

– Det var jättefel. Det måste vi inse, det blev riktigt fel.

SVT Sport söker Jonas Jerebko.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.