Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Jerebko valde spel i CSKA Moskva och fick mycket kritik. Hör Roland Askebrand, ordförande i BC Luleå i klippet. Foto: Bildbyrån/Micke Nyberg/SVT

BC Luleå om Jerebko: ”Det blev väldigt fel”

Uppdaterad
Publicerad

Den kritiserade basketstjärnan Jonas Jerebko fick leverera matchbollen i måndagens match mellan BC Luleå och Norrköping Dolphins. Något som ska ha skett på BC Luleås klubbdirektör Lars Mosessons initiativ.

– I efterhand insåg jag att det här blev väldigt fel. Jag är ångerfull och vill be om ursäkt för detta, säger han i ett pressmeddelande.

Jonas Jerebko som tidigare spelat för BC Luleå, som då hette Plannja, kritiserades hårt efter att ha skrivit på för den ryska klubben CSKA Moskva efter Rysslands invasion av Ukraina. Bland annat stängdes han av från det svenska landslaget.

Jerebko, som nu är klubblös, dök under måndagskvällen upp i mötet mellan BC Luleå och Norrköping Dolphins i herrarnas basketliga. Där fick han leverera matchbollen, vilket kritiserades av bland annat Umeå Baskets sportchef Luca Romano.

– Det var ett spontanbeslut som blev väldigt fel. Det blev riktigt fel, säger Roland Askebrand, ordförande i BC Luleå.

Impulsbeslut

Klubben menar att det handlar om ett impulsbeslut precis innan uppkast, och att de inte står bakom spelarens beslut att skriva på för CSKA Moskva.

– Jag och Jonas tog beslutet tillsammans precis innan uppkast när han var på ett spontanbesök under vår match. I efterhand insåg jag att det här blev väldigt fel. Jag är ångerfull och vill be om ursäkt för detta, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson i ett pressmeddelande.

Klubbdirektören sjuk

BC Luleå meddelar att de även inom kort kommer att starta en egen insamling för att skänka pengar till Ukraina.

SVT Nyheter Norrbotten har sökt Lars Mosesson som enligt BC Luleå är sjuk.

SVT Sport söker Jonas Jerebko.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.