Miamis Jimmy Butler gjorde 40 poäng Foto: Bildbyrån

40 poäng av Butler när Miami reducerade NBA-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Efter två förluster vann Miami det tredje finalmötet med Los Angeles Lakers och reducerade matchserien till 1–2.

Ett skadeskjutet Miami har blåst nytt liv i finalmötet med Los Angeles Lakers i den nordamerikanska basketligan.

Efter två förluster lyckades underdog-laget hålla undan och vinna med 115–104 i det tredje finalmötet, trots att Miamis toppspelare Goran Dragic och Bam Adebayo fortfarande är skadade. Därmed är det reducerat till 2–1 i bäst av sju matcher.

Miamis Jimmy Butler drog det stora lasset med 40 poäng, 13 assist och 11 returer. Stjärnan storspelade och gjorde sex av lagets tolv sista poäng i matchen. Lakers-stjärnan LeBron James stod å sin sida för 25 poäng, åtta assist och tio returer.

Lakers började matchen slarvigt, och låg i tredje kvarten under med 14 poäng. Men storfavoriten lyckades komma tillbaka och ledde med 91–89 när det återstod knappt nio minuter. Miamispelarna var dock inte beredda att ge sig och svarade med att spurta till sig 8–0, och höll sedan undan till slutet.

Den fjärde matchen i finalserien spelas natten till onsdag, svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.