Miamis Jimmy Butler tar ett skott. Denvers Kentavious Caldwell-Pop och Nikola Jokic står emot. Foto: TT

Miami vände 15 poängs underläge i halvtid: ”Älskar att tävla”

Uppdaterad
Publicerad

Miami vände ett 15 poäng stort underläge i halvtid och vann den andra NBA-finalen i Denver med 111–108 och utjämnade serien till 1–1.

– Våra killar älskar att tävla. De älskar att gå ut där och visa vilka de är i sanningens ögonblick, säger Miamis coach Erik Spoelstra enligt Reuters.

Miamis Gabe Vincent gjorde 23 poäng, lagkamraterna Jimmy Butler och Bam Adebayo stod båda för 21 poäng var. Det var Miamis laginsats som avgjorde.

De kunde dock inte mäta sig med Denvers stjärncenter Nikola Jokic som gjorde 41 poäng. Trots gigantens insats lyckades Miami rusa förbi Denver i den fjärde perioden, efter att ha legat under med 15 poäng i första halvlek.

Första hemmaförlusten sedan 30 mars

Det var Denvers första förlust på hemmaplan sedan 30 mars och coachen inskärpte allvaret inför de två kommande matcherna i South Beach.

– Jag menar, det här är NBA-finalen och vi pratar om insatsen. Det är ett stort bekymmer för mig. Ni trodde nog att jag bara larvade mig efter den första matchen när jag sa att vi inte spelade bra. Vi spelade inte bra. Det här är inte försäsongen. Det här är inte grundserien. Det här är NBA-finalen, säger Denvercoachen Michael Malone.

SVT Sports expert inför NBA-finalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nikola Jokic och Jimmy Butler är huvudpersoner i NBA-finalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.