Foto: TT Nyhetsbyrån

Michael Jordan: ”Jag är djupt bedrövad och rasande”

Uppdaterad
Publicerad
I stora delar av USA pågår våldsamma demonstrationer för George Floyds upprättelse. Nu visar basketlegendaren Michael Jordan sitt stöd i ett inlägg på Twitter.

”Jag är djupt bedrövad och rasande. Jag ser och känner allas smärta, vrede och frustration. Jag stöttar alla som demonstrerar mot rasismen och våldet mot färgade människor i vårt land. Vi har fått nog.”

Jordan uppmanar alla att lyssna på varandra, visa medmänsklighet och empati. Människor får inte ge vika för det brutala våldet utan i stället föra fredliga samtal och utkräva ansvar.

”Vår samlade röst ska sätta press på våra ledare och politiker för att ändra våra lagar. Annars måste vi rösta för att få till en förändring. Mina tankar går till George Floyds familj och alla andra som har förlorat sina liv på grund av meningslös rasisim och orättvisa.”

DETTA HAR HÄNT: Gripandet av George Floyd:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
46-årige George Floyd dog i samband med att han greps av polisen. Foto: AP/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer