Khris Middleton, Milwaukee Bucks. Foto: TT Nyhetsbyrån

Middletons avslutning gav Milwaukee segern

Khris Middleton gjorde tio raka poäng för sitt lag i den fjärde perioden och det var det som avgjorde då Milwaukee Bucks kvitterade finalserien mot Phoenix Suns till 2-2 i matcher. Matchen slutade 109-103.

– Jag tänker alltid att vi är med i matchen, oavsett vad ställningen är, säger Middleton i tv-intervjun efter matchen.

Khris Middleton, 29, hade gjort en väldigt bra match för hemmalaget fram tills den avslutande perioden. Men då växlade han upp.

Milwaukee låg under med nio poäng då perioden började. Med bara drygt två minuter kvar att spela kvitterade Middleton till 99-99, men innan någon annan hann göra poäng var ställningen 105-99.

Sedan stack Phoenix bäste poängplockare Devin Booker emellan med en tvåa innan Middleton gjorde ytterligare två och då var matchen avgjord.

Booker gjorde 42 poäng och Middleton stannade på 40. Milwaukee-stjärnan Giannis Antetokounmpo spelade också en stor roll med sina 26 poäng och 14 returer.

Den femte matchen i finalserien spelas i Phoenix under natten till söndag, svensk tid.