Amanda Zahui, till vänster, och hennes LA Sparks har det tungt just nu. Foto: TT

Tio poäng av Amanda Zahui när Sparks förlängde förlustsviten

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Zahui och hennes Los Angeles Sparks är inne i en riktig svacka.

I natt åkte man på femte raka förlusten.

– Vi måste jobba hårdare, säger Sparks tränare Derek Fisher efter matchen.

LA Sparks ligger sist i Western Conference och ställdes inför en tuff utmaning i natt när man mötte formstarka Minnesota Lynx.

Svenska stjärnan Amanda Zahui, som spelade 20 minuter, stod för tio poäng, en retur och tre assist men det hjälpte inte Sparks.

Det blev en ny svidande förlust. Sparks tog ledningen men Minnesota kvitterade direkt och behöll därefter ledningen genom hela matchen. Lynx vann med 86-61.

– Jag tror att alla spelare i laget har det som krävs, annars skulle de inte vara här. Men på lagnivå måste vi utveckla och jobba hårdare. Vi har börjat skrapa på ytan av det, säger Sparks huvudtränare Derek Fisher på klubbens hemsida.

Innan matchen fick Amanda Zahui ta emot pris för sina samhällsinsatser. Hon tilldelas ”May WNBA Cares Community Assist Award” för bland annat sitt engagemang för HBTQ-frågor, hemlösa och minoritetsgrupper.

WNBA tar nu OS-uppehåll och Sparks nästa match är först 16 augusti.

KLIPP: Phoenix kopplar greppet om NBA-finalen (9 juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.