Milwaukee studsar tillbaka. Foto: Bildbyrån

Milwaukee har vänt NBA-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Efter två inledande förluster mot Phoenix har Milwaukee nu vunnit tre matcher i rad och kopplat greppet om NBA-finalen, som spelas i bäst av sju matcher.

Milwaukees storstjärna Giannis Antetokounmpo satte 32 poäng och Khris Middleton fixade 29 poäng när gästerna vann över Phoenix med 123–119 i det femte finalmötet mellan lagen i den nordamerikanska basketligan.

Nu är Milwaukee endast en seger från att knipa sin blott andra NBA-titel i historien. Den kan komma på hemmaplan i match sex, som spelas natten mot onsdag, svensk tid.

I nattens match tog Phoenix tidigt ledningen och hade ett övertag på 16 poäng efter den första perioden. Men Milwaukee studsade tillbaka – och gick förbi – efter att ha satt hela 43 poäng i den andra perioden.

I halvtid stod det 64–61 till Milwaukee och efter den tredje perioden hade bortalaget drygat ut till en tiopoängsledning. Men Phoenix kom ikapp i slutet och med mindre än en minut kvar stod det 120–119. I slutsekunderna lyckades dock Milwaukee cementera sin ledning med ytterligare tre poäng. Laget leder därmed finalserien med 3–2 i matcher.

Milwaukee vann sin hittills enda NBA-titel 1971 och spelade senaste final 1974.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.