Sylvia Fowles i Minnesota lynx blir omkramad av sina lagkamrater. Foto: TT

Minnesota Lynx WNBA-mästare

Uppdaterad
Publicerad

Minnesota Lynx vann i natt sin fjärde titel på sju år.

Årets MVP Sylvia Fowles ledde sitt lag till seger med 85-76 i den femte och avgörande finalen mot Los Angeles.

Hemmalagets Fowles tvivlade inte på att laget skulle vinna inför matchen – och hon fick rätt. Minnesota vann första quartern med 21-19, och gick till halvtidsvila med sju poäng ledning. Men Sparks spelade upp sig och vann tredje quarten med fem poäng.

Inför avgörandet ledde Lynx bara med 60-58, men höll kylan och vann till slut med 85-76. Finalens bästa spelare var Fowles, som gjorde 17 poäng och drog ner 20 returer – och hon slog därmed sitt eget returrekord.

”Svårare för varje gång”

Även Maya Moore gjorde en bra match med sina 18 poäng och 10 returer, och Lindsey Whalen stoppade i 17.

– Det blir lite svårare för varje gång du gör det här. Det gör det även lite mer speciellt, och meningsfullt. Du vet hur svårt det är, och det är inget som man någonsin kan ta för givet, säger Whalen till AP.

Politiska utspel

WNBA-finalerna har kantats av politiska utspel. Los Angeles har stannat kvar i omklädningsrummet under nationalsången, och Minnesota Lynxs spelare valde att stå i armkrok för att uppmärksamma Black Lives Matters-rörelsen.

Finalserien WNBA 2017

Match 1. Minnesota Lynx- LA Sparks 84-85

Match 2. Minnesota Lynx – LA Sparks 70-68

Match 3. LA Sparks – Minnesota Lynx 75-64

Match 4. LA Sparks – Minnesota Lynx 69-80

Match 5. Minnesota Lynx – LA Sparks 85-76

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.