Borås vann och det blir en femte och avgörande match. Foto: Bildbyrån

Borås besegrade Nässjö – tvingar fram en femte match

Nässjö, som aldrig varit i semifinal, hade chansen att säkra ett historiskt avancemang.

Men en stark Borås-seger med 81-75 innebär att det istället blir en femte och avgörande match i kvartsfinalserien.

– Det var vinna eller försvinna idag så det var väldigt skönt att vinna, säger Borås Andreas Person till SBL Play.

Bortalaget Borås fick en fin start på matchen då man inledde med att sätta tre raka trepoängare. Lagets stjärna, Deandre Davis, hade satt hela fem trepoängare en bit in på den andra perioden.

Hemmalaget skulle dock komma tillbaka då de tog kommandot halvvägs in i den andra perioden. Ett fartfyllt anfallsspel gav Nässjö ledningen med 38-36 i halvtid.

Jämnt inför andra halvlek

Inför den avslutande perioden var ställningen 55-57 till Borås som var piskade att vinna för att få fram en femte och avgörande match.

Halvvägs in i perioden satte Borås Avery Woodson en trepoängare till 65-62. Borås tog då tag i taktpinnen och gjorde ett litet ryck fram till 75-69 med mindre än två minuter kvar.

Nässjö lyckades inte återhämta sig och Borås vann med 81-75. Vinsten innebär att det blir en femte och avgörande match i Borås.

– Det var vinna eller försvinna idag så det var väldigt skönt att vinna. Vi spelar med hög energi och är med under hela matchen, säger Borås Andreas Person till SBL Play.

ARKIV: Här landar baskethjältarna efter SM-guldet – möts av jubel på flygplatsen (28 april)