Norrköpings Terry Larrier blev poängbäst i laget med sina 18 poäng. Foto: Bildbyrån

Norrköping klart för semifinal – besegrade Köping med 3-1 i matcher

Hemmalaget Köping var tvungna att vinna för att tvinga fram en femte och avgörande kvartsfinal mot Norrköping.

Men det räckte inte hela vägen. Norrköping var numret större och vann kvällens match med 90-82.

Norrköping är vidare till semifinal efter 3-1 i matcher mot Köping.

Köping inledde starkt men Norrköping fick stopp på hemmalagets momentum och kom tillbaka.

Efter en helt jämn förstaperiod, som slutade 23-23, gick Norrköping ifrån till 41-33 i halvitd.

Ryckte i andra halvlek

Norrköping fortsatte att leverera i den tredje perioden och de tvingade fram en Köping time-out efter att ha gått upp till 47-33.

Hemmalaget hade det stundtals svårt när bortalaget väl fick upp farten, men sju raka poäng i slutet av den tredje perioden tog Köping in i matchen igen.

Men en trepoängare av Norrköpings Felix Terins i slutskedet av matchen blev avgörande. Med cirka tre minuter kvar ledde bortalaget med 79-67. Då satte Terry Larrier ytterligare en trepoängare och då var matchen helt avgjord.

– Vi håller oss till vår plan under hela matchen och det är det som gör att vi vinner matchen, säger Norrköpings Tim Schüberg till SBL Play.

Norrköping vann med 90-82 och är därmed vidare till semifinal. Där väntar vinnaren i mötet mellan Borås och Nässjö.

ARKIV: Reportage med Mikko Riipinen (20 april)