Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Norrköping tog fjärde raka segern efter överkörning

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping vann sin fjärde match i rad. De regerande mästarna slog Nässjö med 91-71 på bortaplan. Segern gör att de har vunnit sina fyra senaste matcher i SBL.

Tabellfyran Norrköping hade en tuff start på säsongen och låg inför matchen på en delad fjärdeplats i SBL. Men på sistone har Norrköping spelat upp sig rejält och tog sin fjärde raka seger efter en imponerande bortaseger mot Nässjö med 91-71.

Överlägsna de två första perioderna

Norrköping imponerade från start och ledde med 27-13 efter första perioden. Ett fysiskt Nässjö hade lite att sätta emot när Norrköping imponerade och ledde senare i halvtid med 50-34.

– Vi är aggressiva i försvaret och gör dem passiva, sa Norrköpings Hugo Bergström i halvtid.

Norrköping snäppet vassare

Nässjö spelade upp sig i de två återstående perioderna men Norrköping höll emot och vann matchen komfortabelt med 91-71.

– Vi behöver vara smartare, de använder vårt fysiska spel emot oss och får många fouls genom det, säger Nässjös Dartaye Ruffin.

I och med segern innebär det att Norrköping för tillfället går om Jämtland Basket på tredjeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.