Atlanta Hawks guard Trae Young attackerar mot korgen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Trae Young glänste när Atlanta bröt förlustsviten

Uppdaterad
Publicerad

Efter en stark start på säsongen radade Atlanta Hawks plötsligt upp fyra raka förluster.

Men i natt ledde den unga stjärnan Trae Young, 22, sitt lag tillbaka in på vinnarspåret.

Hawks besegrade topplaget Philadelphia 76ers med 112-94.

Trae Young har besvärats med en skadad handled och inte spelat något vidare i de senaste matcherna. Bland annat har han noterats för 25 turnovers på de fyra senaste matcherna.

I natt var han dock tillbaka i sin vanliga form och, förutom noll turnovers, var han poängbäst med 26 poäng samt noterades för åtta assist.

Philadelphia är decimerade för tillfället och hade till exempel bara sju spelare att tillgå mot Denver senast. I natt saknade de totalt åtta spelare på grund av skador och covid-19. Bland annat tunga namn som Ben Simmons (knä), Seth Curry (covidsmittad) och Tobias Harris (karantän). Joel Embiid var dock tillbaka och blev poängbäst i 76ers med 24 poäng på 22 minuters speltid.

Atlanta ligger just nu på åttonde plats i den östra konferensen med fem segrar och lika många förluster. Boston toppar med sju segrar av tio möjliga.

Philadelphia öppnade säsongen med sju segrar på de åtta första matcherna, men har nu tre raka förluster och ligger trea i konferensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.