Beal kom upp i 12 000 karriärpoäng mot Miami. Foto: TT

Bradley Beal gick om Jordan när Washington slog Miami

Uppdaterad
Publicerad

Washington Wizards Bradley Beal gjorde mer än 25 poäng för 17:e matchen i rad när Washington slog Miami med 103-100.

Därmed slog han Michael Jordans rekord – han gjorde minst 25 poäng i 16 raka matcher säsongen 1988-89.

– Att passera honom är en fantastisk känsla, säger Beal.

Under natten mot torsdagen möttes Miami Heat och Washington Wizards i vad som kom att bli en jämn match. Avgörande för Washington blev stjärnan Bradley Beal, som var poängbäst i matchen med sina 32 poäng.

Det innebar även att Beal inlett säsongen med att göra minst 25 poäng i 17 raka matcher, vilket är bättre än Michael Jordans 16 matcher lång svit under säsongen 1988-89.

– Det är fantastiskt att uppnå en sådan siffra. Att passera Michael Jordan är en fantastisk känsla men det kändes ännu bättre att uppnå detta i en seger, säger Bradley Beal.

Passerade 12 000 poäng

Beal passerade också ytterligare en milstople. Hans 32 poäng innebär att han nu gjort över 12 000 poäng under karriären. Han är blott den andra i Washington Wizards historia att uppnå den gränsen. Förstaplatsen innehas av Elvin Hayes med sina 15 551 poäng. Beal är med sina 34,8 poäng per match fortfarande den spelare som snittar flest poäng i hela NBA.

ARKIV: Säsongsbästa av LeBron James – mot gamla klubben (26 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.