Toronto Raptors Fred VanVleet, vänster, tar sig förbi Orlando Magics Cole Anthony. Foto: TT Nyhetsbyrån

VanVleet slog klubbrekord när Toronto vann

Uppdaterad
Publicerad

Toronto Raptors Fred VanVleet slog klubbrekord för mest poäng i en match när Raptors slog Orlando Magic med 123-108. Stjärnan slog till med 54 poäng.

– Det var en speciell kväll, säger VanVleet.

Orlando Magic tog emot Toronto Raptors under natten mot onsdagen. I centrum stod Raptors Fred VanVleet som gjorde 54 poäng, och slog därmed DeMar DeRozans tidigare klubbrekord på 52 poäng. VanVleet slog även ett annat poängrekord, det för mest poäng för en odraftad spelare i NBA. Det rekordet innehölls av Moses Malone.

– Det är otroligt. Jag känner mig ödmjuk och hedrad bara genom att nämnas i samma mening som dessa spelare, säger VanVleet.

VanVleet satte även ett personbästa för antal gjorda trepoängare, totalt blev det elva trepoängare på fjorton försök. Toronto gjorde en stabil insats och slutresultatet blev till slut 123-108 till Toronto.

Fred VanVleet signerade innan säsongen ett rekordkontrakt för en odraftad spelare i NBA, på totalt 85 miljoner dollar över fyra år.

ARKIV: Säsongsbästa av LeBron James – mot gamla klubben (26 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.