Caris LeVert, i blått, under en match för Brooklyn i mitten av januari. Foto: Bildbyrån

NBA-spelaren blev trejdad – då upptäcktes cancern av läkarna

Uppdaterad
Publicerad

NBA-spelaren Caris LeVert, 26, blev trejdad från Brooklyn till Indiana.

På den obligatoriska läkarundersökningen upptäckte man att LeVert hade cancer – och nu har han genomgått en framgångsrik operation.

– Den här trejden kan ha räddat mig i långa loppet, säger han.

I mitten på januari gjordes en jätteaffär i NBA som involverade totalt fyra klubbar, när storstjärnan James Harden gick från Houston till Brooklyn. En av spelarna som påverkades av affären var Brooklyns Caris LeVert som gick till Indiana Pacers.

Men när 26-åringen gjorde en läkarundersökning hos sin nya klubb gjorde läkarna en chockerande upptäckt: LeVert hade en tumör på sin vänstra njure.

Nu meddelar Pacers att han har genomgått en framgångsrik operation för att ta bort tumören, och han förväntas göra en full återhämtning utan någon ytterligare behandling. Man har däremot inte gett någon prognos för när han kan tänkas vara tillbaka på basketplanen.

LeVert: ”Kände mig 100 procent frisk”

Själv säger han sig vara tacksam för trejden – som kan ha räddat hans liv.

– Jag hade inga symptom och hade inte missat en enda match den här säsongen. Jag kände mig 100 procent frisk. Så på sätt och vis avslöjade den här trejden vad som faktiskt pågick i min kropp, säger LeVert.

Amerikanen har snittat 18,5 poäng och sex assist per match den här säsongen för Brooklyn, och var den tongivande spelaren i lagets andrauppställning bakom superduon Kevin Durant och Kyrie Irving.

Han får nu stöttning av sina nya lagkamrater i Indiana.

– Caris kommer att passa in perfekt hos oss när det än blir, men just nu ska vi inte oroa oss över basketen. Vi vill att han fortsätter att kämpa sig igenom det här. Det vore den största segern för hela vår organisation, säger Myles Turner till ESPN.

SE OCKSÅ: Säsongsbästa av LeBron James – mot gamla klubben (26 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.