James Harden levererade i debuten för Brooklyn Nets. Foto: Bildbyrån

Harden inledde med superdebut i nya klubben

Uppdaterad
Publicerad

För bara några dagar sedan gjordes en av årets största övergångar i NBA då Houstons James Harden tvingades sig bort från Houston till New York-laget Brooklyn Nets.

Inatt spelade han sin första match och visade hur bra både han och Brooklyn kan vara efter en historisk trippel-dubbel i debuten där han gjorde 32 poäng, bidrog med 14 assist och tog 12 returer.

I en jätteaffär mellan totalt fyra klubbar hamnade superstjärnan James Harden i det redan upphaussade Brooklyn. Ett lag som redan innan innehar två av ligans bästa spelare i form Kyrie Irving och Kevin Durant.

Därmed var förväntningar stora på James Hardens Brooklyndebut mot Orlando Magic inatt och när nummer 13 entrade parketen på sin nya hemmaplan gjorde han allt som någon hade kunnat önska av honom.

Trots att han precis landat och bara varit i sin nya klubb i några timmar bidrog Harden med 32 poäng, 14 assist och 12 returer och ”The Beard” gjorde därmed en så kallad trippel-dubbel.

Faktum är att han skrev historia genom att vara den första spelaren i NBA:s historia att göra en trippel-dubbel-debut och samtidigt göra över 30 poäng.

”När du spelar med riktigt bra spelare är det ganska enkelt. För min del handlar det nu om att lära mig när känna killarnas spelsätt och då kommer det bli färre turnovers och jag kommer vara mer effektiv.”, kommenterade James Harden själv sin egen insats efter matchen.

Att hans nya lek- och lagkamrat Kevin Durant dessutom visade hur svårstoppad duon kommer att bli tillsammans genom att själv göra 42 poäng gjorde inte saken sämre för alla Brooklynfans.

Storstjärnan Kyrire Irving saknades i och för sig på grund en covid-karantän men det behövdes inte en tredje stjärna i Brooklyn inatt.

Segern mot Orlando Magic skrevs till slut med siffrorna 122-115 och Brooklyn är för närvarande femma i den östra konferensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.