Los Angeles Lakers LeBron James var ostoppbar när han var tillbaka i Cleveland, där han spelade i elva år. Foto: TT

Säsongsbästa av LeBron James mot gamla klubben

Uppdaterad
Publicerad

Superstjärnan LeBron James gjorde säsongsbästa 46 poäng när LA Lakers vann sin tionde match i rad på bortaplan. I natt besegrades James gamla klubb Cleveland med 115-108.

– När han tog skotten var det bara löjligt, säger tränaren Frank Vogel som bara skrattade åt James uppvisning.

36-årige James var glödhet i den sista perioden där han gjorde 21 poäng och bland annat satte nio av tio skott från planen. Det var första gången på två år som James var tillbaka i Ohio och spelade match. Det var en angenäm återkomst.

– Det var hemlagat och roligt att vara tillbaka i mina hemtrakter, säger James till NBA:s hemsida efter att ha blivit bjuden på en bit mat av mamma Gloria före matchen.

– Jag känner mig verkligen bekväm efter att ha spelat elva år här (NBA-titel 2016) och det är alltid skönt att få med sig en vinst, speciellt när man spelar i lila och guld (Lakers färger), säger James, när han vandrar i en av korridorerna i Rocket Mortgage Fieldhouse som tar drygt 18000 åskådare, till Lakers i ett Twitterinlägg. På grund av pandemin satt bara 2000 fans utspridda i arenan.

Får ledigt på årsdagen av Bryants krasch

Tränaren Frank Vogel borde vara van vid att James kan bjuda på uppvisningar men skrattade bara efteråt när han bads att kommentera insatsen.

– Det var så häftigt. När han tog skotten var det bara löjligt. Om jag skulle spela mot honom så vet jag inte vad jag skulle göra för att få stopp på honom. Han skjuter ju så bra, säger Vogel. 

I dag är det årsdagen av Lakersikonen Kobe Bryants helikopterkrasch och Vogel har gett spelarna ledigt.

– Vi kommer ju inte att uppmärksamma det som en födelsedag. Det blir mer av en dyster reflektionsdag, säger Vogel.

ARKIV: Kobe Bryants dödskrasch – detta har hänt (31 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.