Devin Booker blev stor matchhjälte när Phoenix slog ut Lakers. Foto: TT

Lakers ute ur NBA-slutspelet

Phoenix Suns ställdes mot Lakers i den sjätte rundan i åttondelsfinalen av NBA-slutspelet.

Då briljerade Devin Booker.

Amerikanen satte hela 47 poäng och Suns vann matchen med 113-100 – en seger som betyder att laget är vidare i slutspelet.

De regerande mästarna Los Angeles Lakers är utslagna ur NBA-slutspelet, efter att ha förlorat den sjätte rundan i åttondelsfinalen mot Phoenix Suns. Totalt blev det 2-4 i bäst av sju matcher.

Matchens huvudperson var Devin Booker som satte hela 47 poäng, när han ledde sitt lag till en seger med 113-100. Booker gjorde åtta trepoängare på tio försök, vilket är ett person personligt rekord.

– Jag har jobbat för det här ögonblicket i hela mitt liv, säger han till NBA.com efter matchen.

– Vi visste att vi inte skulle kunna ta oss dit vi vill utan att ta oss förbi Lakers.

Phoenix tog tidigt kontroll över matchen och ledde med 21-10 efter sju minuters spel. Gästerna hade en ledning med hela 29 poäng, 36-14, i slutet av den andra perioden. Lakers kom tillbaka och reducerade poängskillnaden, men det räckte inte hela vägen.

Tung dag för LeBron

Två andra spelare gjorde fina insatser för Phoenix, nämligen Jae Cowder som satte 18 poäng och Mikal Bridges och Cameron Johnson som gjorde tio vardera.

Basketstjärnan LeBron James hade ingen trevlig dag på jobbet. Det blev första uttåget i första rundan för den store profilen, som gjorde 29 poäng. Hans radarpartner Anthony Davis tvingades utgå på grund av skada efter drygt fem minuters spel.

Fler avgöranden

Dessutom blev Denver Nuggets klara för kvartsfinal efter vinst mot Portland Trail Blazers. Nuggets löste segern med 115-126 borta i Moda Center, Portland, efter att Nikola Jokic plockat fram sin bästa sida.

Serben mäktade med att göra 36 poäng och var frontmannen när matchserien lagen emellan fastställdes till en 4-2-seger för Denver Nuggets.

MER BASKET: Känslofyllt när Kobe Bryant valdes in i Hall of Fame (16 maj 2021)