Milwaukees Giannis Antetokounmpo glänste i den tredje kvartsfinalen mot Boston. Foto: TT

Bucks vann NBA-rysare – efter kaotiska slutsekunder

Uppdaterad
Publicerad

En lysande Giannis Antetokounmpo förde Milwaukee till seger med 103-101 i NBA-kvartsfinalen mot Boston i natt.

Men det blev en rysare i slutsekunderna där Boston kvitterade med en straffkastvariant – men några hundradelar för sent.

– Vi fick chansen, men det lyckades inte, säger Celtics Marcus Smart.

Regerande mästaren Milwaukee har tagit ledningen med 2-1 i matcher i kvartsfinalserien mot Boston. Det efter knapp seger på hemmaplan i natt.

Storstjärnan och förra årets guldmakare Giannis Antetokounmpo glänste med 42 poäng, tolv returer och åtta assist. Hans sjätte slutspelsmatch i karriären med 40 eller fler poäng.

Men segern satt långt inne och det var Boston som ledde med 100-99 när 50 sekunder återstod.

Dramatisk slutsekvens

Efter poäng av ”The Greek Freak” och Jrue Holiday ledde Bucks med tre poäng när 11,2 sekunder återstod.

Bostons Marcus Smart foulades då under ett trepoängsförsök med 4,6 sekunder kvar, men eftersom han inte ansågs vara i en påbörjad skottrörelse fick han endast två straffkast, inte tre. Boston protesterade tydligt mot domslutet.

Smart satte det första straffkastet, men underläget var fortfarande två poäng, 101-103. I ett försök att kvittera matchen kastade Smart sitt andra straffkast hårt i tavlan, för lagkamraterna att ta retur på. Boston fick fyra (!) försök och Al Horford satte det sista, men reprisbilderna visade att han var några hundradelar för sen – och poängen räknades inte.

– Missen blev perfekt. De var inte alls redo på det, men våra killar var beredda. De fick returen och vi hade några chanser, men det lyckades inte, säger Marcus Smart efteråt.

”Inte party hela tiden”

Milwaukees center Brook Lopez:

– Det var nära ögat. Jag såg Al (Horford, reds anm) ta returen, men också att tavlan började lysa rött.

För Antetokounmpo var det en liten revansch efter att ha haft det tyngre med skyttet i de första två kvartsfinalerna.

– Man måste misslyckas för att utvecklas. Man kan inte förvänta sig att vi ska köra över alla och att jag ska göra 30-40 poäng och att det ska vara party hela tiden. Det här är slutspel och det är inte alltid vackert, säger greken.

MATCHFAKTA

Milwaukee Bucks-Boston Celtics 103-101

(22-19, 24-31, 34-17, 23-34)

Poänggörare, Milwaukee: Giannis Antetokounmpo 42, Jrue Holiday 25, Brook Lopez 13, Pat Connaughton 11, Bobby Portis 9, Wesley Matthews 3.

Boston: Jaylen Brown 27, Al Horford 22, Derrick White 14, Jayson Tatum 10, Robert Williams III 10, Marcus Smart 9, Grant Williams 9.

Publik: 17 736 (Fiserv Forum, Milwaukee)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.