Foto: Bildbyrån

NBA gör om Allstar för att hedra Bryant

Uppdaterad
Publicerad

NBA kommer att hedra Kobe Bryant i nästa månads Allstar-match. Ett nytt format kommer att införas där lagen möts i fyra perioder och samlar på vägen in pengar till en utvald välgörenhetsorganisation.

”Det kommer att öka tävlingsgraden, öka spänningen och bidra till att varje period blir viktig för välgörenheten.”, skriver NBA.

Kobe Bryant, hans dotter och sju andra dog i söndags i en helikopterkrasch och hela idrottsvärlden har sorg. På olika sätt hyllas basketlegendaren världen över och när NBA:s Allstar-match avgörs nästa månad är det med ett nytt format för att hedra Kobe Bryant.

Det nya formaten är utformat som en vanlig match med fyra perioder. Båda lagen representerar varsin välgörenhetsorganisation från Chicago, där evenemanget äger rum. Vinnaren av varje period får 100 000 dollar, nästan en miljon kronor.

När den fjärde perioden ska inledas stängs klockan av och man bestämmer ett poängantal som lagen ska nå upp till. Poängantalet avgörs av det ledande lagets totala poäng, som adderas med 24 poäng, det nummer som Kobe Bryant bar under andra halvan av sin karriär.

Det vinnande laget får sedan 200 000 dollar som går till den utvalda välgörenhetsorganisationen.

Detta format ska enligt NBA.com ”öka tävlingsgraden, öka spänningen och bidra till att varje period blir viktig för välgörenheten.”

Kobe Bryant deltog i 18 Allstar-matcher och är delad etta över att bli utsedd till mest värdefulla spelare, fyra gånger.

LISTA: Kobe Bryants mäktigaste poäng

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.