Vanessa Bryant har publicerat ett känslosamt inlägg på Instagram. Foto: TT/Instagram

Kobes fru om sorgen

Uppdaterad
Publicerad

Kobe Bryant, 41, och dottern Gianna, 13, dog i en helikopterolycka.
Hustrun Vanessa Bryant har för första gången uttalat sig om händelsen.
”Det finns inga ord för att beskriva vår smärta just nu. Jag känner tröst i att Kobe och Gigi båda visste hur djupt älskade de var, skriver Vanessa Bryant på Instagram.

”Mina flickor och jag vill tacka alla de miljoner som har visat sitt stöd och sin kärlek under den här fruktansvärda tiden. Tack för alla era böner. Vi behöver dem verkligen. Vi är helt förkrossade över den hastiga förlusten av min ömsinte make, Kobe – den fantastiske pappan till våra barn – och min vackra, söta Gianna – en kärleksfull, omtänksam och underbar dotter och fantastisk syster till Natalia, Bianka och Capri, skriver Vanessa Bryant, och fortsätter:

”Jag vet inte hur våra liv kommer att se ut efter i dag och det är omöjligt att föreställa sig ett liv utan dem. Men vi vaknar upp varje dag och försöker kämpa på, för Kobe och vår lilla flicka, Gigi, skiner på oss för att lysa upp vägen framåt.”

Vanessa och Kobe Bryant träffades när de var 17 respektive 20 år gamla. De gifte sig 2001 och fick fyra döttrar.

Kobe och Gianna Bryant dog endast 41 respektive 13 år gamla när den helikopter de på söndagsmorgonen färdades i störtade i Kalifornien. Ytterligare sju personer ombord omkom.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Legendarens tårar – hyllade Kobe Bryant

Upprättar fond

Vanessa Bryant skriver även att hon ska upprätta en fond för de andra offren i helikopterolyckan.

”Vi är förkrossade för de familjer som förlorade sina nära i söndags, och vi delar deras sorg. Det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva vår smärta just nu”, skriver hon.

Den förre basketstjärnan Shaquille O'Neal har redan sagt att han kommer att donera intäkterna från sin årliga Super Bowl-festival i helgen till de omkomnas anhöriga och till familjen Bryants fond. O'Neill skriver på Twitter att han funderade på att ställa in festivalen.

”Men jag tänkte på vad Kobe hade velat, vad skulle han ha gjort? Kobe hade velat att vi kämpade på och firade livet”, skriver han.

Lakers ”som en familj”

Även Frank Vogel, tränare i Kobe Bryants klubb Los Angeles Lakers, uttalade sig för första gången efter stjärnans död. Lakers sköt upp sin planerade match mot Los Angeles Clippers tidigare i veckan, och kommer att spela sin första match efter Bryants död hemma mot Portland under natten mot lördag, svensk tid.

– Vi har på väldigt kort tid blivit en familj. Det är något vi pratar om i NBA med våra lag men kärleken har växt inom den här gruppen väldigt fort. Det här har verkligen fört oss samman, säger Vogel, som i synnerhet hyllar stjärnorna LeBron James och Anthony Davis för sitt sätt att samla laget.

Matchen mot Portland kommer att bli väldigt känslofylld, säger Vogel, och betonar att laget kommer att spela för Kobe Bryant.

– Vi vill representera Kobes arv mer än någonting annat. Vi har alltid velat göra honom stolt, och det kommer inte vara annorlunda nu.

KLIPP: Kobe Bryants dödskrasch – detta har hänt

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kobe Bryants dödskrasch – detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer