LeBron James, till vänster, i duell med New Orleans forward Brandon Ingram. Foto: TT

Serieledaren LA Lakers ångar på – femte raka segern

Uppdaterad
Publicerad

Regerande NBA-mästaren Los Angeles Lakers ångar på.

I natt kom femte raka segern för serieledaren som besegrade New Orleans Pelicans med komfortabla 112-95.

Det trots att laget ett tag låg under med hela 15 poäng.

Som mest under första halvlek skiljde 15 poäng mellan lagen. Pelicans hade ledningen med 58-57 i halvtid och tre poängs marginal, 70-67, sent i den tredje perioden.

Då gjorde Lakers ett rejält ryck under 15 minuter med 42 poäng mot bara 15 för New Orleans.

– Det fanns mycket som jag inte var nöjd med, men under de sista 30 minuterna av matchen var de helt enkelt det bättre laget. Vi spelade bra i de första 18 minuterna av matchen, sedan tog de över och dominerade i båda ändar av banan, säger Pelicans tränare Stan Van Gundy som skällde ut sina spelare rejält under en timeout i slutet av matchen.

James har spelat alla matcher

Storstjärnan LeBron James noterades för totalt 21 poäng, elva assist och åtta returer. Om den 36-årige veteranen har saktat ned under sin 18:e säsong i NBA? Knappast. James har spelat samtliga 14 matcher den här säsongen och snittar nästan 32 minuters speltid per match.

LA Lakers toppar NBA med elva segrar på 14 matcher. I den västra konferensen skuggar lokalrivalen LA Clippers med nio segrar på 13 omgångar.

ARKIV: LeBron James sanslösa milstolpe – krossar Michael Jordan (31 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.