Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Milwaukees storstjärna Giannis Antetokounmpo gillar snabbmat och är bra på basket. Foto: TT

NBA-stjärnan Giannis Antetokounmpo firar poängshow med hamburgare

Uppdaterad
Publicerad

Grekiske NBA-stjärnan Giannis Antetokounmpo firade sin mest berömda 50-poängsmatch med att beställa 50 kycklingnuggets.

Nu går snabbmatsresan vidare efter en ny poängshow där han gjorde 54 poäng när hans Milwaukee Bucks vände ett 21-poängsunderläge till seger över Los Angeles Clippers med 106–105.

– Jag tänker köpa 50 cheeseburgare och försöker äta så många jag kan. Resten får min son eller min hund, säger Antetokounmpo.

Det är tredje gången de senaste elva matcherna som den stekhete 28-åringen gör 50 poäng eller mer. Den 3 januari satte han personligt NBA-rekord genom att göra 55 poäng i en match mot Washington.

Antetokounmpo har nu nått den magiska poänggränsen sex gånger i grundserien, men hans mest berömda hittills är i den sjätte finalen av 2021 års NBA-finalserie när greken gjorde 50 poäng och Bucks säkrade sin första NBA-titel sedan 1971.

Antetokounmpo är den andre spelaren i Milwaukee Bucks historia som når 50-poängsnivån tre gånger under en och samma säsong, tidigare har Kareem Abdul-Jabbar gjort det.

– Det är smickrande att vara där uppe med Kareem. Jag trodde aldrig att jag skulle göra 50 poäng i en NBA-match när jag blev draftad, det här är en galen resa.

MER NBA: Här rasar NBA-stjärnan – kastar bort stege (19 november 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Giannis Antetokounmpo hamnade i en konflikt efter nattens förlust. Foto: SNTV/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.